Hautrage

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Hautrage? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Door middel van innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Mede door het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. onze tool tref je actuele adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hautrage!

zonnepanelen installateur 7334
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSaint-Ghislain
Postcode73340
Gasverbruik21.800 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€165,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hautrage maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Saint-Ghislain. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Saint-Ghislain is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Hautrage
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4520), dan loopt het voordeel al gauw op tot €560. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al ruim honderdduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hautrage liggen tussen om en nabij de €4600 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €722,50 (tarieven maart 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Hautrage bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3625 – €4350€390
2309012€5175 – €5900€575
3337014€5925 – €6025€875
4403016€6375 – €6725€920
5435020€7025 – €7300€960
6494023€7700 – €8150€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Hautrage achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hautrage is 3300 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Hautrage?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hautrage

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Hautrage vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder heb je moeiteloos een goede installateur in jouw streek. Het merendeel van de installateurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het genre dak (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Hautrage.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Dan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificering (bijvoorbeeld Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hautrage op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Hautrage
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Hautrage een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!