Tertre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Tertre? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van deze website tref jij waardevolle informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Tertre!

zonnepanelen installateur 7333
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSaint-Ghislain
Postcode73330
Gasverbruik21.790 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€171,68

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Tertre juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Saint-Ghislain. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Saint-Ghislain zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Tertre
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4510), dan is het voordeel al snel €559. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Er is wel verandering op komst: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Tertre zitten vaak tussen de €5200 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2880 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en Qurrent betaal je al snel €720,00 (kosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Tertre kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3700 – €4475€420
2272011€5225 – €5625€600
3342014€5900 – €6250€700
4396018€6525 – €6700€930
5434020€6900 – €7150€970
6487022€7650 – €7950€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Tertre bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tertre bedraagt 3595 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Tertre?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tertre

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Tertre vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs zoek jij in een zeer korte periode een uitstekende installateur in jouw omgeving. De meeste specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Tertre.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Dan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Tertre op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Tertre
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Tertre aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!