Sirault

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Sirault? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Via de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij dalende kosten, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van onze website ontdek jij waardevolle gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Sirault!

zonnepanelen installateur 7332
 • Lagere energielasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSaint-Ghislain
Postcode73320
Gasverbruik21.780 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€171,53

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sirault juli 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Saint-Ghislain. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Saint-Ghislain is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Sirault
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4500), dan is het voordeel al snel €558. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor ontvang je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Sirault fluctueren tussen de €4900 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2870 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €717,50 (onkosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Sirault kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120307€3450 – €4425€390
2294013€5150 – €5600€675
3348015€6075 – €6150€825
4392017€6350 – €6650€910
5464019€6975 – €7300€1030
6517022€7625 – €8200€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Sirault bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sirault is 3590 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3850 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Bijna alle bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Sirault?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sirault

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Sirault vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij zonder problemen een uitmuntende monteur in jouw omgeving. Het merendeel van de specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het type woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Sirault.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Zo weten we op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar check ook de benodigde certificaten (bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sirault op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Sirault
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sirault verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!