Villerot

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Villerot? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door deze website vind je omvangrijke tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Villerot!

zonnepanelen installateur 7334
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • BTW terugvragen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSaint-Ghislain
Postcode73340
Gasverbruik21.810 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€165,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Villerot juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Saint-Ghislain. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Saint-Ghislain zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Villerot
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4530), dan loopt het voordeel al gauw op tot €562. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een gepaste vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Villerot fluctueren tussen de €4200 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2900 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €725,00 (prijspeil juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Villerot bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119306€3700 – €4250€430
2271011€5050 – €5900€650
3350014€5950 – €6250€825
4404016€6525 – €6750€940
5455019€7000 – €7300€1010
6519022€7600 – €8000€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Villerot achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villerot is 3305 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Villerot?

Puur voor PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villerot

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Villerot vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten zoek jij binnen enkele minuten een deskundige specialist in de regio. Tal van monteurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo goedzonnepanelen advies in Villerot.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan weten wij hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Villerot op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Villerot
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Villerot een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!