Neufmaison

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Neufmaison? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker tref je handige aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Neufmaison!

zonnepanelen installateur 7332
 • Lagere energiekost.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSaint-Ghislain
Postcode73320
Gasverbruik21.770 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€171,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Neufmaison februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij wat de regels zijn in de gemeente Saint-Ghislain. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Saint-Ghislain zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Neufmaison
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4490), dan bedraagt het voordeel al snel €557. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Neufmaison schommelen tussen de €4900 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in grofweg 2860 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €715,00 (prijs februari 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Neufmaison bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120708€3450 – €4500€430
2299013€5150 – €5600€525
3360014€6100 – €6025€800
4380016€6550 – €6825€940
5446020€6925 – €7175€980
6480021€7475 – €7825€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Neufmaison bekijk jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neufmaison bedraagt 3585 kWh. Je hebt dus nodig rond de 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Neufmaison?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neufmaison

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Neufmaison vergelijken? Op basis van het advies hieronder tref jij in korte tijd een uitmuntende installateur in de buurt. De meeste adviseurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf het soort woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft dan relevant zonnepanelen advies in Neufmaison.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar check ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Neufmaison op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Neufmaison
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Neufmaison een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!