Baudour

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Baudour? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze website doorzoek jij actuele toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Baudour!

zonnepanelen installateur 7331
 • Makkelijk geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSaint-Ghislain
Postcode73310
Gasverbruik21.760 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€171,22

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Baudour juli 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Saint-Ghislain. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Saint-Ghislain zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Baudour
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4480), dan bedraagt het voordeel al snel €555. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een passende vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Baudour schommelen tussen de €4600 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €712,50 (onkosten juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Baudour kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3400 – €4325€410
2282012€5200 – €5700€650
3351014€5925 – €6100€800
4406016€6450 – €6675€940
5440019€7000 – €7125€990
6513023€7700 – €7800€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Baudour zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baudour is 3580 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Baudour?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-baudour

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Baudour vergelijken? Door onderstaande tips zoek jij zonder problemen een erkende vakman in jouw omgeving. Verschillende adviseurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Baudour.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar bekijk ook certificering (zoals IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Baudour op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Baudour
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Baudour een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!