Givry

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Givry? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Middels zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze tool check jij actuele gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Givry!

zonnepanelen installateur 7041
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode70410
Gasverbruik21.030 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€166,71

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Givry februari 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij de spelregels in de gemeente Quévy. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Quévy is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Givry
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4500), dan bedraagt het voordeel al snel €558. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Givry komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen wekt op circa 2940 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €735,00 (vergoeding februari 2024). Via goedkope zonnepanelen in Givry kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118107€3575 – €4425€380
2291012€5200 – €5875€675
3354014€6075 – €6100€800
4418016€6450 – €6825€930
5452020€7000 – €7225€980
6503023€7600 – €7975€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Givry check je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Givry bedraagt 3515 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee consumenten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Givry?

Voor de installatie van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-givry

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Givry vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan vind je snel en eenvoudig een betrouwbare specialist in jouw streek. Diverse leveranciers beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het type dak (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Givry.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvang je de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook relevante keurmerken (bijv. Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Givry op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Givry
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Givry een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!