Quévy-Le-Petit

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Quévy-Le-Petit? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door onze tool ontdek je samengestelde aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Quévy-Le-Petit!

zonnepanelen installateur 7040
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verantwoorde investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode70400
Gasverbruik21.020 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€166,56

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Quévy-Le-Petit februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Quévy. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Quévy kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Quévy-Le-Petit
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4490), dan is het belastingvoordeel al gauw €557. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Quévy-Le-Petit schommelen tussen de €4000 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor plusminus 2930 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Vandebron betaal je hiervoor wel €732,50 (tarieven februari 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Quévy-Le-Petit bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117507€3575 – €4425€430
2308013€5300 – €5700€525
3349016€6025 – €6275€875
4386017€6500 – €6625€920
5469020€7025 – €7275€960
6490022€7700 – €7975€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Quévy-Le-Petit check jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Quévy-Le-Petit bedraagt 3510 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Quévy-Le-Petit?

Puur voor panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-quevy-le-petit

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Quévy-Le-Petit vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder zoek jij in enkele stappen een uitstekende leverancier in jouw omgeving. Sommige specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Quévy-Le-Petit.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Quévy-Le-Petit op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Quévy-Le-Petit
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Quévy-Le-Petit een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!