Goegnies-Chaussée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Goegnies-Chaussée? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door deze pagina check jij bruikbare tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Goegnies-Chaussée!

zonnepanelen installateur 7040
 • Lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode70400
Gasverbruik21.000 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€166,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Goegnies-Chaussée juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Quévy. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Quévy is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Goegnies-Chaussée
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4470), dan is het belastingvoordeel al gauw €554. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je een soort vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al 500.000woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Goegnies-Chaussée zitten vaak tussen de €4800 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pakweg 2910 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €727,50 (tarieven juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Goegnies-Chaussée is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120707€3675 – €4225€430
2305011€5150 – €5825€500
3334016€5900 – €6275€775
4393018€6325 – €6675€890
5437019€6925 – €7225€1030
6494023€7525 – €7950€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Goegnies-Chaussée vind je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goegnies-Chaussée bedraagt 3500 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 panelen van 300 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De doorsnee bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Goegnies-Chaussée?

Bij het installeren van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-goegnies-chaussee

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Goegnies-Chaussée vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt kies jij vandaag nog een professionele vakspecialist in jouw omgeving. Verscheidene specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan actueel zonnepanelen advies in Goegnies-Chaussée.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Vervolgens zenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van experts uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Goegnies-Chaussée op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Goegnies-Chaussée
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Goegnies-Chaussée een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!