Quévy-Le-Grand

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Quévy-Le-Grand? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Via zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van onze website tref je veelzijdige gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Quévy-Le-Grand!

zonnepanelen installateur 7040
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode70400
Gasverbruik21.010 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€166,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Quévy-Le-Grand juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Quévy. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Quévy zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Quévy-Le-Grand
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4480), dan is het belastingvoordeel al gauw €555. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Quévy-Le-Grand fluctueren tussen de €5000 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op zo’n 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €730,00 (onkosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Quévy-Le-Grand bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118507€3700 – €4225€380
2285011€5175 – €5825€500
3342016€6050 – €6200€825
4397018€6425 – €6700€910
5466020€7100 – €7275€1030
6484023€7500 – €8075€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Quévy-Le-Grand check je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Quévy-Le-Grand is 3505 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee consumenten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Quévy-Le-Grand?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-quevy-le-grand

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Quévy-Le-Grand vergelijken? Door tips van onze adviseurs vind jij binnen enkele minuten een erkende leverancier in de regio. Verscheidene specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het type huis. Het type dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Quévy-Le-Grand.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Daardoor weten we hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (denk aan Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Quévy-Le-Grand op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Quévy-Le-Grand
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Quévy-Le-Grand een forfaitaire vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!