Asquillies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Asquillies? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij toepasbare adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Asquillies!

zonnepanelen installateur 7040
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode70400
Gasverbruik20.950 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€165,48

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Asquillies juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Quévy. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Quévy kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Asquillies
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4420), dan is jouw winst al gauw €548. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Asquillies komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op zo’n 2860 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en NLE betaal je al snel €715,00 (prijs juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Asquillies is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118506€3400 – €4350€440
2277011€5075 – €5825€550
3350015€6025 – €6025€725
4384016€6450 – €6775€930
5452020€7075 – €7275€1000
6493023€7650 – €7950€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Asquillies bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Asquillies bedraagt 3475 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Asquillies?

Voor de installatie van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-asquillies

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Asquillies vergelijken? Door onderstaande tips vind je moeiteloos een erkende monteur in je woonplaats. Diverse adviseurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer expliciet het huis. Het soort woning (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Asquillies.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar check ook eventuele keurmerken (zoals IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Asquillies op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Asquillies
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Asquillies een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!