Aulnois

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Aulnois? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Met behulp van zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door onze tool lees jij bruikbare details over zonnepanelen kopen in Aulnois!

zonnepanelen installateur 7040
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Goed voor het milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode70400
Gasverbruik20.960 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€165,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Aulnois juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Quévy. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Quévy is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Aulnois
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4430), dan is jouw winst al gauw €549. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Aulnois liggen tussen de €5300 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op ongeveer 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €717,50 (tarief juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Aulnois kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117407€3525 – €4250€390
2287013€5275 – €5650€600
3338014€6100 – €6150€750
4388017€6300 – €6775€910
5463019€6975 – €7275€990
6516021€7400 – €8075€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Aulnois bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aulnois bedraagt 3480 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de mensen verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Aulnois?

Puur voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-aulnois

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Aulnois vergelijken? Op basis van onze stappenplan vergelijk jij zonder problemen een betrouwbare monteur in de regio. Veel bedrijven beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de aard van de woning. Het type woning (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Aulnois.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn naam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Als laatste versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (denk aan VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Aulnois op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Aulnois
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Aulnois een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!