Blaregnies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Blaregnies? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je actuele informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Blaregnies!

zonnepanelen installateur 7040
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode70400
Gasverbruik20.970 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€165,79

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Blaregnies juli 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Quévy. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Quévy bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Blaregnies
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4440), dan bedraagt het voordeel al snel €550. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Blaregnies liggen tussen om en nabij de €5200 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert grofweg 2880 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €720,00 (kosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Blaregnies kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119306€3625 – €4300€390
2308012€5075 – €5800€500
3323015€6100 – €6050€775
4386016€6500 – €6800€920
5445019€7000 – €7300€990
6482022€7650 – €7900€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Blaregnies bekijk jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Blaregnies bedraagt 3485 kWh. Dit staat voor pakweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Blaregnies?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-blaregnies

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Blaregnies vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten heb jij vandaag nog een uitstekende vakspecialist in je woonplaats. Het merendeel van de aanbieders hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Blaregnies.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar vraag ook om certificering (bijvoorbeeld Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Blaregnies op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Blaregnies
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Blaregnies verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!