Bougnies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Bougnies? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Geholpen door krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be bekijk je actuele informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bougnies!

zonnepanelen installateur 7040
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Los van de energieleverancier.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode70400
Gasverbruik20.980 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€165,94

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bougnies februari 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Quévy. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Quévy kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Bougnies
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten erg goedkoop een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4450), dan bedraagt het voordeel al snel €552. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bougnies zitten vaak tussen de €4200 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor pakweg 2890 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Qurrent betaal je al snel €722,50 (tarieven februari 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Bougnies bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120306€3575 – €4300€410
2289011€5000 – €5650€575
3324014€5950 – €6250€825
4397017€6525 – €6650€910
5452019€6900 – €7125€970
6498022€7575 – €7850€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Bougnies ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bougnies bedraagt 3490 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 panelen van 290 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Bougnies?

Voor panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bougnies

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Bougnies vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs vergelijk jij snel en eenvoudig een uitstekende vakspecialist in je postcodegebied. Verschillende bedrijven beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer duidelijk het huis. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Bougnies.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: naam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bougnies op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Bougnies
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bougnies een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!