Havay

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Havay? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je actuele adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Havay!

zonnepanelen installateur 7041
 • Structureel lagere energiekost.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode70410
Gasverbruik21.040 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€166,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Havay juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Quévy. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Quévy kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Havay
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4510), dan is het belastingvoordeel al gauw €559. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Havay fluctueren tussen de €5000 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 2950 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Oxxio betaal je hiervoor wel €737,50 (prijspeil juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Havay kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3475 – €4375€380
2308013€5050 – €5875€550
3320016€6050 – €6275€825
4402016€6325 – €6600€890
5433020€7025 – €7300€990
6519021€7625 – €7975€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Havay bekijk jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Havay is 3520 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel klanten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Havay?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-havay

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Havay vergelijken? Dankzij onze stappenplan tref jij in enkele stappen een goede specialist in jouw eigen buurt. Tal van adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk het type huis. Het soort dak (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Havay.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Havay op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Havay
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Havay een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!