Genly

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Genly? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze website tref jij veelzijdige tips over zonnepanelen kopen in Genly!

zonnepanelen installateur 7040
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode70400
Gasverbruik20.990 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€166,10

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Genly maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Quévy. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Quévy zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Genly
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4460), dan loopt het voordeel al gauw op tot €553. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Genly fluctueren tussen de €4100 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor om en nabij 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €725,00 (vergoeding maart 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Genly kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118508€3400 – €4200€440
2286011€5100 – €5800€650
3354016€6000 – €6200€750
4382017€6450 – €6700€950
5460020€6925 – €7300€1030
6520021€7400 – €8000€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Genly bekijk jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Genly is 3495 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 12 panelen van 320 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Genly?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-genly

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Genly vergelijken? Dankzij het advies hieronder heb je in een zeer korte periode een professionele monteur in jouw eigen buurt. Sommige monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Genly.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Genly op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Genly
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Genly een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!