Jodoigne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Jodoigne? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij het financieel interessante plaatje, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker vind jij praktische aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Jodoigne!

zonnepanelen installateur 1370
 • Lagere energiekost.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode13700
Gasverbruik21.370 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€165,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Jodoigne juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Jodoigne. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Jodoigne kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Jodoigne
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4840), dan loopt het voordeel al gauw op tot €600. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Jodoigne liggen tussen om en nabij de €4700 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €735,00 (prijs juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Jodoigne bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117208€3525 – €4350€400
2291012€5200 – €5775€625
3342016€5950 – €6250€725
4393018€6400 – €6675€880
5451019€6950 – €7175€990
6494022€7625 – €8125€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Jodoigne check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jodoigne bedraagt 3385 kWh. Dit staat voor zo’n 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Jodoigne?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jodoigne

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Jodoigne vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan zoek je binnen enkele minuten een professionele installateur in je woonplaats. Verscheidene bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets de eigenschappen van het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Jodoigne.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn naam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar check ook certificering (bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Jodoigne op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Jodoigne
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Jodoigne een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente