Lathuy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Lathuy? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Middels een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be ontdek je actuele tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Lathuy!

zonnepanelen installateur 1370
 • Makkelijk geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode13700
Gasverbruik20.560 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€166,22

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lathuy mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Jodoigne. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Jodoigne is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Lathuy
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4780), dan is het belastingvoordeel al gauw €593. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Lathuy fluctueren tussen de €4200 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2770 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €692,50 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Lathuy kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3400 – €4400€380
2306011€5175 – €5675€675
3352016€5950 – €6025€775
4400017€6475 – €6850€930
5462020€6925 – €7125€1010
6493022€7425 – €7900€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Lathuy check jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lathuy bedraagt 3580 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De meeste huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Lathuy?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lathuy

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Lathuy vergelijken? Via de uitleg die hierna komt vind jij in een zeer korte periode een goede vakspecialist in jouw eigen buurt. Diverse monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het soort huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Lathuy.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lathuy op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Lathuy
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lathuy een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!