Zétrud-Lumay

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Zétrud-Lumay? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Gezien de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker tref jij samengestelde gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Zétrud-Lumay!

zonnepanelen installateur 1370
 • Direct lagere energielasten.
 • Groene investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode13700
Gasverbruik20.610 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€160,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Zétrud-Lumay april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Jodoigne. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Jodoigne zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Zétrud-Lumay
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4830), dan is het belastingvoordeel al gauw €599. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je een soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zétrud-Lumay zitten vaak tussen de €4000 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen genereert grofweg 2820 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Vandebron betaal je hiervoor wel €705,00 (prijspeil april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Zétrud-Lumay kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118208€3550 – €4450€440
2285013€5025 – €5750€600
3334015€6050 – €6050€700
4409016€6325 – €6725€930
5458019€6950 – €7225€990
6499023€7675 – €7925€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Zétrud-Lumay tref je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zétrud-Lumay bedraagt 3305 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Zétrud-Lumay?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zetrud-lumay

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Zétrud-Lumay vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten vergelijk je in enkele stappen een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Het merendeel van de aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Zétrud-Lumay.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zétrud-Lumay op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Zétrud-Lumay
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Zétrud-Lumay een vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!