Hélécine

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Hélécine? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Op basis van innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be check jij bruikbare adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Hélécine!

zonnepanelen installateur 1357
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteHélécine
Postcode13570
Gasverbruik21.340 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€164,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hélécine maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hélécine. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Hélécine zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Hélécine
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4810), dan pak je al snel €596. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een redelijke vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hélécine komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor ongeveer 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €727,50 (kosten maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Hélécine bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119307€3550 – €4250€400
2305011€5150 – €5600€650
3330016€6050 – €6100€800
4392017€6400 – €6625€950
5437019€7050 – €7175€1010
6518023€7450 – €8025€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Hélécine achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hélécine is 3370 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee klanten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hélécine?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-helecine

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hélécine vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs heb je zonder problemen een deskundige installateur in de buurt. Verscheidene bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre huis (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Hélécine.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om achternaam, voornaam, telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit uw regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook op de benodigde certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hélécine op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Hélécine
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Hélécine een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente