Saint-Jean-Geest

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Saint-Jean-Geest? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker check jij waardevolle informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Saint-Jean-Geest!

zonnepanelen installateur 1370
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode13700
Gasverbruik20.590 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€166,68

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Saint-Jean-Geest mei 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Jodoigne. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Jodoigne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Saint-Jean-Geest
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten extra voordelig een lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4810), dan profiteer je al van een korting van zo’n €596. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. De plannen zijn om dit te veranderen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Saint-Jean-Geest fluctueren tussen de €5400 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor plusminus 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco of Nuon betaal je daarvoor zo’n €700,00 (onkosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Saint-Jean-Geest is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118008€3575 – €4275€400
2304011€5050 – €5800€625
3325015€6050 – €6050€800
4399016€6350 – €6650€880
5469019€7075 – €7300€1010
6504023€7675 – €8100€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Saint-Jean-Geest vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Jean-Geest is 3595 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Saint-Jean-Geest?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-jean-geest

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Saint-Jean-Geest vergelijken? Met het onderstaande stappenplan zoek je moeiteloos een goede expert in je woonplaats. Tal van monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Saint-Jean-Geest.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het emailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Jean-Geest op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Saint-Jean-Geest
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Jean-Geest verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!