Jodoigne-Souveraine

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Jodoigne-Souveraine? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Middels krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van onze website lees je waardevolle aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Jodoigne-Souveraine!

zonnepanelen installateur 1370
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode13700
Gasverbruik20.550 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€166,06

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Jodoigne-Souveraine mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Jodoigne. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Jodoigne zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Jodoigne-Souveraine
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4770), dan profiteer je al van een korting van zo’n €591. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Jodoigne-Souveraine liggen tussen de €4300 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2760 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco of Powerpeers betaal je hiervoor wel €690,00 (kosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Jodoigne-Souveraine is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118507€3500 – €4300€390
2281011€5000 – €5675€550
3357015€6025 – €6125€825
4400017€6550 – €6850€900
5446020€7100 – €7125€1010
6497021€7500 – €8075€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Jodoigne-Souveraine lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jodoigne-Souveraine is 3575 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Jodoigne-Souveraine?

Puur voor panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jodoigne-souveraine

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Jodoigne-Souveraine vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs kies jij snel en eenvoudig een deskundige specialist in je postcodegebied. Sommige aanbieders bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Jodoigne-Souveraine.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Jodoigne-Souveraine op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Jodoigne-Souveraine
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Jodoigne-Souveraine een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!