Jauchelette

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Jauchelette? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels de zonnepanelen-vergelijker lees jij omvangrijke adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Jauchelette!

zonnepanelen installateur 1370
 • Lagere energiekost.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode13700
Gasverbruik20.540 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€165,91

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Jauchelette mei 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be check jij wat de regels zijn in de gemeente Jodoigne. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Jodoigne zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Jauchelette
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens met een lage rente een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4760), dan profiteer je al van een korting van zo’n €590. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Jauchelette liggen tussen de €5300 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op zo’n 2750 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €687,50 (vergoeding mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Jauchelette bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118606€3500 – €4375€390
2303012€5225 – €5800€550
3358014€6000 – €6100€850
4398017€6525 – €6700€890
5446020€6950 – €7250€1000
6505022€7525 – €8150€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Jauchelette achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jauchelette bedraagt 3570 kWh. Dit staat voor circa 10 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee mensen verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Jauchelette?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jauchelette

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Jauchelette vergelijken? Via onderstaande tips zoek je zonder problemen een erkende monteur in jouw omgeving. Verschillende leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Jauchelette.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Jauchelette op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Jauchelette
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Jauchelette een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!