Ottignies-Louvain-La-Neuve

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Ottignies-Louvain-La-Neuve? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Middels krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je samengestelde adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Ottignies-Louvain-La-Neuve!

zonnepanelen installateur 1340
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Groene investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Lange levensduur.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOttignies-Louvain-La-Neuve
Postcode13400
Gasverbruik21.320 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€164,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Ottignies-Louvain-La-Neuve juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Ottignies-Louvain-La-Neuve
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4790), dan is het voordeel al snel €594. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ottignies-Louvain-La-Neuve liggen tussen de €5100 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen genereert pak ‘m beet 2890 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €722,50 (prijs juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Ottignies-Louvain-La-Neuve is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117908€3525 – €4275€390
2305013€5250 – €5700€575
3353015€5950 – €6225€725
4418018€6300 – €6800€880
5447020€7075 – €7150€1000
6486023€7600 – €8100€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Ottignies-Louvain-La-Neuve tref jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ottignies-Louvain-La-Neuve is 3360 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ottignies-Louvain-La-Neuve?

Puur voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ottignies-louvain-la-neuve

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Ottignies-Louvain-La-Neuve vergelijken? Dankzij het advies hieronder zoek jij in een zeer korte periode een professionele leverancier in jouw eigen buurt. De meeste adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets expliciet jouw woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Ottignies-Louvain-La-Neuve.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week volgen er offertes van specialisten uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ottignies-Louvain-La-Neuve op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Ottignies-Louvain-La-Neuve
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Ottignies-Louvain-La-Neuve een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente