Perwez

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Perwez? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Aan de hand van krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze vergelijker doorzoek jij uitgebreide details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Perwez!

zonnepanelen installateur 1360
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieWaals Brabant
GemeentePerwez
Postcode13600
Gasverbruik21.350 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€164,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Perwez mei 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Perwez. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Perwez zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Perwez
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4820), dan pak je al snel €598. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Perwez fluctueren tussen de €4000 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2920 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €730,00 (vergoeding mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Perwez bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120108€3675 – €4275€430
2304011€5125 – €5750€600
3339016€5950 – €6150€775
4399018€6325 – €6625€900
5440020€6950 – €7125€960
6481023€7675 – €8200€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Perwez tref jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Perwez bedraagt 3375 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Perwez?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-perwez

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Perwez vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt vergelijk je in een zeer korte periode een uitstekende specialist in je woonplaats. Een aantal bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het type huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Perwez.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het emailadres. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Perwez op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Perwez
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Perwez een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente