Saint-Remy-Geest

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Saint-Remy-Geest? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be check je veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Saint-Remy-Geest!

zonnepanelen installateur 1370
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode13700
Gasverbruik20.600 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€160,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Saint-Remy-Geest mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Jodoigne. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Jodoigne bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Saint-Remy-Geest
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4820), dan pak je al snel €598. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Saint-Remy-Geest fluctueren tussen de €5000 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pakweg 2810 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €702,50 (tarief mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Saint-Remy-Geest kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3400 – €4325€410
2284012€5300 – €5650€600
3352015€5900 – €6225€825
4401018€6400 – €6825€950
5452019€7000 – €7225€980
6506021€7450 – €8150€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Saint-Remy-Geest bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Remy-Geest is 3300 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 12 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee bewoners installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Saint-Remy-Geest?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-remy-geest

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Saint-Remy-Geest vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten heb je in korte tijd een deskundige specialist in jouw eigen buurt. Een aantal aanbieders bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer duidelijk de woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Saint-Remy-Geest.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn naam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Remy-Geest op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Saint-Remy-Geest
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Remy-Geest een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!