Louette-Saint-Pierre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Louette-Saint-Pierre? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van onze tool bekijk jij uitgebreide raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Louette-Saint-Pierre!

zonnepanelen installateur 5575
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Los van de energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode55750
Gasverbruik22.590 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€172,76

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Louette-Saint-Pierre juli 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Gedinne. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Gedinne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Louette-Saint-Pierre
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4310), dan is het voordeel al snel €534. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Louette-Saint-Pierre schommelen tussen de €5100 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €740,00 (prijspeil juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Louette-Saint-Pierre kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119108€3525 – €4400€410
2307012€5025 – €5600€525
3342015€5950 – €6100€800
4381016€6550 – €6775€880
5464019€7025 – €7150€1000
6497021€7475 – €8125€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Louette-Saint-Pierre lees jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Louette-Saint-Pierre is 3495 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 10 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Louette-Saint-Pierre?

Voor zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-louette-saint-pierre

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Louette-Saint-Pierre vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vind jij in korte tijd een uitmuntende vakspecialist in jouw streek. Tal van adviseurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert biedt zo interessant zonnepanelen advies in Louette-Saint-Pierre.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Zo weten we hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (denk aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Louette-Saint-Pierre op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Louette-Saint-Pierre
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Louette-Saint-Pierre een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!