Willerzie

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Willerzie? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Middels een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij samengestelde tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Willerzie!

zonnepanelen installateur 5575
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode55750
Gasverbruik22.650 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€173,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Willerzie juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Gedinne. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Gedinne zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Willerzie
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4370), dan loopt het voordeel al gauw op tot €542. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Willerzie liggen tussen de €4700 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in genereert plusminus 3020 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of NLE betaal je al snel €755,00 (prijs juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Willerzie kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119606€3475 – €4400€410
2310012€5300 – €5825€575
3342015€5950 – €6100€750
4404016€6450 – €6700€940
5460019€7050 – €7250€1020
6501021€7525 – €7975€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Willerzie vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Willerzie bedraagt 3525 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 11 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Willerzie?

Voor het plaatsen van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-willerzie

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Willerzie vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vergelijk jij vandaag nog een uitstekende leverancier in jouw eigen buurt. Veel leveranciers hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Willerzie.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Zo komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Willerzie op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Willerzie
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Willerzie een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!