Louette-Saint-Denis

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Louette-Saint-Denis? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je praktische tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Louette-Saint-Denis!

zonnepanelen installateur 5575
 • Structureel lagere energiekost.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ook te integreren in het dak.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode55750
Gasverbruik22.580 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€172,61

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Louette-Saint-Denis juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Gedinne. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Gedinne kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Louette-Saint-Denis
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5050), dan pak je al snel €626. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Louette-Saint-Denis komen doorgaans uit tussen de €5200 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat voor plusminus 2950 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €737,50 (prijspeil juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Louette-Saint-Denis kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117407€3575 – €4250€440
2280013€5200 – €5625€525
3324014€6025 – €6175€725
4396018€6350 – €6775€950
5464019€7050 – €7225€990
6513021€7625 – €8125€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Louette-Saint-Denis achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Louette-Saint-Denis bedraagt 3490 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Louette-Saint-Denis?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-louette-saint-denis

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Louette-Saint-Denis vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder vergelijk je zonder problemen een erkende monteur in jouw eigen buurt. Sommige adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het soort dak (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Louette-Saint-Denis.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van experts die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om certificering (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Louette-Saint-Denis op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Louette-Saint-Denis
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Louette-Saint-Denis verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!