Vencimont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Vencimont? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van onze tool vind je bruikbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Vencimont!

zonnepanelen installateur 5575
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Groene investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode55750
Gasverbruik22.640 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€173,53

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vencimont juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Gedinne. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Gedinne zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Vencimont
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4360), dan is het belastingvoordeel al gauw €540. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Vencimont liggen tussen om en nabij de €4100 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op plusminus 3010 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €752,50 (prijs juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Vencimont kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118708€3700 – €4275€390
2271012€5050 – €5650€550
3350016€5975 – €6025€825
4410017€6450 – €6600€940
5448020€6925 – €7250€960
6515021€7500 – €7850€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Vencimont zie je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vencimont bedraagt 3520 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 panelen van 325 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Vencimont?

Tijdens de montage van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vencimont

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Vencimont vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan vergelijk je in enkele stappen een uitmuntende leverancier in jouw eigen buurt. Het merendeel van de aanbieders beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijs. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets duidelijk de woning. Het genre huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Vencimont.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en het emailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar let ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vencimont op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Vencimont
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Vencimont een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!