Malvoisin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Malvoisin? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Door middel van een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van deze pagina tref je samengestelde adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Malvoisin!

zonnepanelen installateur 5575
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode55750
Gasverbruik22.600 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€172,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Malvoisin juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Gedinne. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Gedinne bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Malvoisin
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4320), dan loopt het voordeel al gauw op tot €536. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Malvoisin komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Vandebron betaal je hiervoor wel €742,50 (kosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Malvoisin bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117107€3575 – €4400€430
2274013€5125 – €5625€575
3336014€6050 – €6100€850
4400017€6450 – €6675€900
5467019€7075 – €7125€1020
6508023€7525 – €8050€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Malvoisin zie je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Malvoisin is 3500 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Malvoisin?

Puur voor PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-malvoisin

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Malvoisin vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan vergelijk jij snel en eenvoudig een uitmuntende aanbieder in je woonplaats. Het merendeel van de bedrijven hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het genre huis (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Malvoisin.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Malvoisin op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Malvoisin
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Malvoisin aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!