Bourseigne-Vieille

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Bourseigne-Vieille? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van deze pagina lees je omvangrijke info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bourseigne-Vieille!

zonnepanelen installateur 5575
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteGedinne
Postcode55750
Gasverbruik22.560 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€172,30

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Bourseigne-Vieille juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Gedinne. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Gedinne bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Bourseigne-Vieille
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€5030), dan pak je al snel €624. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bourseigne-Vieille zitten vaak tussen de €4100 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op circa 2930 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €732,50 (prijs juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Bourseigne-Vieille kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118308€3550 – €4475€380
2308013€5300 – €5600€625
3326015€5925 – €6225€875
4388017€6300 – €6850€930
5465019€7025 – €7200€970
6508022€7450 – €8075€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Bourseigne-Vieille ontdek jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bourseigne-Vieille is 3480 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Bourseigne-Vieille?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bourseigne-vieille

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Bourseigne-Vieille vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten zoek jij moeiteloos een deskundige monteur in je woonplaats. Veel specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het type huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Bourseigne-Vieille.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: naam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook certificering (zoals CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bourseigne-Vieille op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Bourseigne-Vieille
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bourseigne-Vieille een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!