Durbuy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Durbuy? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Met een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door deze website check je bruikbare details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Durbuy!

zonnepanelen installateur 6940
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode69400
Gasverbruik21.560 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€165,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Durbuy juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Durbuy. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Durbuy zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Durbuy
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten heel voordelig een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4530), dan loopt het voordeel al gauw op tot €562. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een redelijke vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Durbuy schommelen tussen de €4500 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op circa 3030 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en NLE betaal je daarvoor ongeveer €757,50 (prijspeil juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Durbuy kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120806€3400 – €4500€420
2307012€5075 – €5900€525
3348014€5950 – €6075€700
4410018€6500 – €6800€940
5449020€6950 – €7250€970
6510021€7500 – €7800€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Durbuy check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Durbuy bedraagt 3380 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 11 panelen van 280 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Durbuy?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-durbuy

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Durbuy vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan vind jij in enkele stappen een betrouwbare expert in je postcodegebied. Het merendeel van de installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Durbuy.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Durbuy op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Durbuy
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Durbuy een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente