Villers-Sainte-Gertrude

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Villers-Sainte-Gertrude? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Met de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Wegens de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze tool doorzoek je uitgebreide adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Villers-Sainte-Gertrude!

zonnepanelen installateur 6941
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode69410
Gasverbruik21.340 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€169,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Villers-Sainte-Gertrude september 2023

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Durbuy. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Durbuy is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Villers-Sainte-Gertrude
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4310), dan pak je al snel €534. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Villers-Sainte-Gertrude komen doorgaans uit tussen de €5400 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert plusminus 2740 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €685,00 (prijspeil september 2023). Via goedkope zonnepanelen in Villers-Sainte-Gertrude kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118408€3600 – €4425€380
2306012€5175 – €5850€650
3360016€5900 – €6225€700
4410017€6550 – €6625€910
5462020€7050 – €7275€1010
6514022€7600 – €8175€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Villers-Sainte-Gertrude achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-Sainte-Gertrude bedraagt 3570 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer zijn er dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Villers-Sainte-Gertrude?

Voor het laten leggen van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-sainte-gertrude

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Villers-Sainte-Gertrude vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten tref je moeiteloos een goede aanbieder in de regio. Diverse adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Villers-Sainte-Gertrude.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Op die manier weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Villers-Sainte-Gertrude op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Villers-Sainte-Gertrude
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-Sainte-Gertrude een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!