Bende

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Bende? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Door de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be tref je handige raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bende!

zonnepanelen installateur 6941
 • Lagere energierekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Los van de energieleverancier.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode69410
Gasverbruik21.280 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€168,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Bende juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Durbuy. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Durbuy bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Bende
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5000), dan pak je al snel €620. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bende variëren tussen de €5000 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op om en nabij 3090 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €772,50 (tarief juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Bende kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117206€3550 – €4200€390
2284013€5050 – €5875€500
3338014€6025 – €6200€850
4410016€6550 – €6650€920
5458020€7025 – €7125€1030
6514022€7625 – €7975€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Bende ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bende bedraagt 3540 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Bende?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bende

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bende vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt zoek je zonder problemen een deskundige vakman in jouw streek. Tal van installateurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het soort woning. Het genre huis (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Bende.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste versturen ze de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op eventuele keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bende op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Bende
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bende een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!