Tellin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Tellin? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Via krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek jij waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Tellin!

zonnepanelen installateur 6927
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuxemburg
GemeenteTellin
Postcode69270
Gasverbruik21.540 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€165,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Tellin juni 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Tellin. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Tellin zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Tellin
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4510), dan pak je al snel €559. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor krijg je een soort vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al 500.000woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Tellin komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in zo’n 3010 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en NLE betaal je al snel €752,50 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Tellin kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118508€3675 – €4450€410
2310012€5200 – €5825€525
3358015€5950 – €6250€775
4417017€6350 – €6800€930
5455019€7025 – €7150€1000
6489023€7550 – €8075€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Tellin vind jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tellin bedraagt 3370 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Tellin?

Voor panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tellin

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Tellin vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten zoek jij in korte tijd een uitmuntende monteur in jouw streek. De meeste bedrijven beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer expliciet jouw woning. Het soort huis (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige biedt zo interessant zonnepanelen advies in Tellin.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (denk aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tellin op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Tellin
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Tellin een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente