Bomal-Sur-Ourthe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Bomal-Sur-Ourthe? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be bekijk je waardevolle raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bomal-Sur-Ourthe!

zonnepanelen installateur 6941
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode69410
Gasverbruik21.290 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€168,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bomal-Sur-Ourthe juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Durbuy. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Durbuy kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Bomal-Sur-Ourthe
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens zonder hoge lasten een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€5010), dan is jouw winst al gauw €621. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bomal-Sur-Ourthe liggen tussen om en nabij de €4300 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor circa 3100 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €775,00 (prijs juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bomal-Sur-Ourthe bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117908€3400 – €4350€410
2272013€5075 – €5900€575
3320015€6075 – €6250€800
4384018€6375 – €6800€930
5448020€7100 – €7125€990
6480023€7550 – €8075€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Bomal-Sur-Ourthe zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bomal-Sur-Ourthe is 3545 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde mensen prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Bomal-Sur-Ourthe?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bomal-sur-ourthe

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Bomal-Sur-Ourthe vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vergelijk je in korte tijd een betrouwbare monteur in je postcodegebied. Diverse bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het soort dak (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Kies tevens een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Bomal-Sur-Ourthe.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificering (bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bomal-Sur-Ourthe op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Bomal-Sur-Ourthe
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bomal-Sur-Ourthe een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!