Barvaux-Sur-Ourthe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Barvaux-Sur-Ourthe? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Dankzij gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van deze website vind je praktische gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Barvaux-Sur-Ourthe!

zonnepanelen installateur 6940
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Goed voor het milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode69400
Gasverbruik21.240 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€167,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Barvaux-Sur-Ourthe juni 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Durbuy. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Durbuy kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Barvaux-Sur-Ourthe
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4960), dan is het belastingvoordeel al gauw €615. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jenatuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Barvaux-Sur-Ourthe liggen tussen de €5200 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €762,50 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Barvaux-Sur-Ourthe kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119106€3525 – €4300€390
2276012€5200 – €5675€575
3344016€5975 – €6225€800
4395016€6525 – €6850€920
5449020€6900 – €7300€970
6519021€7450 – €7875€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Barvaux-Sur-Ourthe tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Barvaux-Sur-Ourthe is 3520 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Barvaux-Sur-Ourthe?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-barvaux-sur-ourthe

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Barvaux-Sur-Ourthe vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in een zeer korte periode een goede vakman in je postcodegebied. De meeste monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de verkoopprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer het type huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Barvaux-Sur-Ourthe.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Barvaux-Sur-Ourthe op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Barvaux-Sur-Ourthe
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Barvaux-Sur-Ourthe een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!