Herbeumont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Herbeumont? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Via een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van onze vergelijker check jij samengestelde details over zonnepanelen kopen in Herbeumont!

zonnepanelen installateur 6887
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeenteHerbeumont
Postcode68870
Gasverbruik21.500 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€164,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Herbeumont juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je wat de regels zijn in de gemeente Herbeumont. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Herbeumont is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Herbeumont
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4470), dan profiteer je al van een korting van zo’n €554. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Herbeumont liggen tussen de €4200 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor om en nabij 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €742,50 (tarief juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Herbeumont bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118306€3400 – €4400€380
2284012€5100 – €5750€550
3355014€6000 – €6175€700
4386017€6425 – €6850€940
5467019€6950 – €7250€960
6481022€7475 – €7825€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Herbeumont lees jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herbeumont bedraagt 3350 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Herbeumont?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-herbeumont

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Herbeumont vergelijken? Geholpen door het advies hieronder heb jij in korte tijd een goede monteur in jouw streek. Verschillende monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Herbeumont.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn scholen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Herbeumont op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Herbeumont
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Herbeumont een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente