Heyd

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Heyd? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van deze pagina lees jij praktische aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Heyd!

zonnepanelen installateur 6941
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode69410
Gasverbruik21.310 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€168,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Heyd mei 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je de spelregels in de gemeente Durbuy. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Durbuy kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Heyd
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5030), dan profiteer je al van een korting van zo’n €624. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Heyd komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert om en nabij 2710 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en Oxxio betaal je al snel €677,50 (vergoeding mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Heyd kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119007€3600 – €4250€390
2276013€5275 – €5750€500
3329016€5900 – €6100€775
4418016€6400 – €6825€900
5445019€7075 – €7175€1010
6507023€7450 – €7875€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Heyd achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heyd is 3555 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste mensen prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Heyd?

Voor PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-heyd

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Heyd vergelijken? D.m.v. het advies hieronder kies je in een zeer korte periode een uitstekende expert in jouw streek. Tal van installateurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo erkend zonnepanelen advies in Heyd.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met certificering (zoals RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Heyd op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Heyd
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Heyd verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!