Tohogne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Tohogne? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Dankzij de nieuwste zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van onze tool ontdek je samengestelde adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Tohogne!

zonnepanelen installateur 6941
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeenteDurbuy
Postcode69410
Gasverbruik21.330 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€169,09

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Tohogne juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Durbuy. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Durbuy zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Tohogne
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5050), dan pak je al snel €626. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Tohogne liggen tussen de €4400 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in circa 2730 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Vandebron betaal je al snel €682,50 (prijs juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Tohogne kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121007€3425 – €4375€410
2271011€5225 – €5800€500
3357016€5950 – €6075€800
4406018€6550 – €6850€940
5468020€7050 – €7125€980
6500021€7675 – €7850€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Tohogne ontdek je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tohogne is 3565 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 12 panelen van 300 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Tohogne?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tohogne

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Tohogne vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt kies jij in enkele stappen een uitstekende vakman in de buurt. Veel aanbieders bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets duidelijk het huis. Het type dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Tohogne.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (denk aan IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Tohogne op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Tohogne
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Tohogne een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!