Wellin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Wellin? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Mede door de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. onze website ontdek je bruikbare info m.b.t. zonnepanelen kopen in Wellin!

zonnepanelen installateur 6920
 • Snelle terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeenteWellin
Postcode69200
Gasverbruik21.530 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€165,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Wellin juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Wellin. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Wellin zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Wellin
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4500), dan is jouw winst al gauw €558. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wellin schommelen tussen de €5000 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Oxxio betaal je al snel €750,00 (kosten juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Wellin is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117307€3500 – €4400€440
2297011€5125 – €5625€575
3323015€6100 – €6025€850
4397016€6475 – €6700€910
5465019€6925 – €7275€1030
6487021€7550 – €7900€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Wellin ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wellin bedraagt 3365 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de klanten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Wellin?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wellin

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Wellin vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt heb je in een zeer korte periode een goede aanbieder in jouw streek. Diverse bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het genre huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Wellin.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Wellin op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Wellin
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Wellin een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente