Doische

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Doische? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Door de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van deze website tref je bruikbare toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Doische!

zonnepanelen installateur 5680
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNamen
GemeenteDoische
Postcode56800
Gasverbruik20.500 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€163,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Doische juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Doische. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Doische kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Doische
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4970), dan loopt het voordeel al gauw op tot €616. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Doische schommelen tussen de €4300 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa plusminus 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en Vandebron betaal je al snel €697,50 (onkosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Doische is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120607€3625 – €4250€420
2271012€5200 – €5775€600
3333016€6000 – €6100€750
4388018€6300 – €6700€940
5441020€7050 – €7225€1020
6503023€7525 – €8000€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Doische achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Doische bedraagt 3450 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 11 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel klanten kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Doische?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-doische

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Doische vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan vind jij zonder problemen een erkende monteur in de buurt. Diverse adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Doische.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Doische op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Doische
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Doische een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente