Vodelée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Vodelée? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Via de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je omvangrijke gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Vodelée!

zonnepanelen installateur 5680
 • Lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNamen
GemeenteDoische
Postcode56800
Gasverbruik23.690 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€176,22

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Vodelée maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Doische. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Doische zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Vodelée
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4660), dan bedraagt het voordeel al snel €578. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jeeen soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vodelée liggen tussen de €4400 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in genereert om en nabij 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €707,50 (tarief maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Vodelée bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118706€3675 – €4400€410
2293012€5150 – €5800€500
3327015€6050 – €6250€875
4383016€6325 – €6725€910
5464020€6925 – €7150€970
6515023€7400 – €7800€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Vodelée ontdek jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vodelée is 3445 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Vodelée?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vodelee

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Vodelée vergelijken? Op basis van onze stappenplan vergelijk jij in korte tijd een deskundige installateur in jouw streek. Een aantal adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf duidelijk de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies tevens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Vodelée.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Op die manier komen wij erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daaropvolgend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vodelée op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Vodelée
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Vodelée aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!