Gimnée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Gimnée? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Door middel van zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van onze website vind jij actuele adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Gimnée!

zonnepanelen installateur 5680
 • Direct lagere energielasten.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNamen
GemeenteDoische
Postcode56800
Gasverbruik23.610 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€174,99

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Gimnée juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Doische. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Doische bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Gimnée
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4580), dan pak je al snel €568. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een redelijke vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Gimnée fluctueren tussen de €5000 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2750 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €687,50 (vergoeding juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Gimnée kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118406€3700 – €4500€430
2308013€5150 – €5750€675
3343016€5950 – €6075€800
4416016€6500 – €6825€910
5470020€6950 – €7275€1000
6507021€7450 – €7975€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Gimnée ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gimnée is 3405 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Veel bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Gimnée?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gimnee

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Gimnée vergelijken? Via onze stappenplan tref je in enkele stappen een goede installateur in de buurt. Een aantal leveranciers beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer duidelijk het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Gimnée.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit uw regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Gimnée op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Gimnée
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Gimnée een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!