Romerée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Romerée? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met de zonnepanelen-vergelijker ontdek je uitgebreide gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Romerée!

zonnepanelen installateur 5680
 • Minder betalen voor stroom.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteDoische
Postcode56800
Gasverbruik23.660 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€175,76

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Romerée juli 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Doische. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Doische zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Romerée
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4630), dan pak je al snel €574. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Romerée liggen tussen om en nabij de €4300 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert ongeveer 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Nuon betaal je daarvoor zo’n €700,00 (tarieven juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Romerée kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119907€3650 – €4475€410
2294011€5200 – €5600€500
3334014€6050 – €6200€875
4399017€6425 – €6750€950
5451020€6925 – €7225€1030
6507022€7650 – €8125€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Romerée check je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Romerée is 3430 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Veel huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Romerée?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-romeree

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Romerée vergelijken? Met onze stappenplan vind jij in enkele stappen een erkende installateur in de regio. Een aantal aanbieders bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Romerée.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: naam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op die manier weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit uw regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Romerée op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Romerée
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Romerée een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!