Vaucelles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Vaucelles? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Door dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via onze website lees je bruikbare toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Vaucelles!

zonnepanelen installateur 5680
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNamen
GemeenteDoische
Postcode56800
Gasverbruik23.680 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,07

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Vaucelles maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Doische. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Doische kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Vaucelles
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4650), dan is jouw winst al gauw €576. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Vaucelles schommelen tussen de €4700 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pakweg 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €705,00 (vergoeding maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Vaucelles kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119307€3625 – €4425€390
2304011€5075 – €5650€550
3350014€5950 – €6050€825
4410017€6525 – €6800€930
5445019€7000 – €7175€960
6490021€7625 – €7950€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Vaucelles vind jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vaucelles bedraagt 3440 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 10 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3950 kWh zijn dat 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Vaucelles?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vaucelles

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Vaucelles vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs heb je vandaag nog een erkende vakman in je postcodegebied. Veel monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Vaucelles.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (bijv. Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vaucelles op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Vaucelles
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Vaucelles een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!