Niverlée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Niverlée? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij praktische details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Niverlée!

zonnepanelen installateur 5680
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNamen
GemeenteDoische
Postcode56800
Gasverbruik23.650 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€175,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Niverlée juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek jij de spelregels in de gemeente Doische. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Doische bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Niverlée
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4620), dan bedraagt het voordeel al snel €573. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Niverlée liggen tussen de €4400 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor pakweg 2790 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €697,50 (kosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Niverlée bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120206€3450 – €4200€430
2292012€5050 – €5800€575
3320015€5925 – €6200€825
4386016€6325 – €6800€910
5436020€7025 – €7275€980
6483023€7475 – €8125€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Niverlée ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Niverlée bedraagt 3425 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Niverlée?

Voor panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-niverlee

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Niverlée vergelijken? Door onze stappenplan heb je in korte tijd een erkende specialist in je postcodegebied. Veel installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het genre woning (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Niverlée.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft naam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap versturen ze de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Niverlée op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Niverlée
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Niverlée een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!