Bouillon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Bouillon? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Middels de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van onze tool lees jij veelzijdige adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bouillon!

zonnepanelen installateur 6830
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode68300
Gasverbruik21.440 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€164,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bouillon mei 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij de spelregels in de gemeente Bouillon. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Bouillon zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Bouillon
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4410), dan profiteer je al van een korting van zo’n €547. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bouillon zitten vaak tussen de €5200 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €727,50 (kosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Bouillon kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117906€3400 – €4350€410
2287012€5150 – €5600€650
3328015€6075 – €6050€725
4384018€6300 – €6625€900
5466020€7025 – €7200€960
6503023€7600 – €7900€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Bouillon lees jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bouillon bedraagt 3320 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de klanten bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Bouillon?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bouillon

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Bouillon vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vergelijk je in korte tijd een uitmuntende vakspecialist in jouw omgeving. Tal van aanbieders bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf duidelijk het huis. Het type dak (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Bouillon.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bouillon op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Bouillon
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bouillon een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente