Messancy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Messancy? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via onze tool tref jij actuele adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Messancy!

zonnepanelen installateur 6780
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuxemburg
GemeenteMessancy
Postcode67800
Gasverbruik21.390 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€170,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Messancy juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Messancy. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Messancy zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Messancy
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4360), dan loopt het voordeel al gauw op tot €540. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Daarvoor ontvang jeeen gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Dit gaat wel veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al 500.000consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Messancy komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2860 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of NLE betaal je al snel €715,00 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Messancy kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119507€3475 – €4425€420
2283011€5275 – €5750€675
3329015€6075 – €6250€850
4411016€6525 – €6825€940
5452020€7000 – €7225€990
6484021€7475 – €8125€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Messancy bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Messancy is 3595 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Messancy?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-messancy

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Messancy vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vergelijk je moeiteloos een betrouwbare installateur in de regio. Verscheidene bedrijven hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Messancy.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Messancy op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Messancy
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Messancy een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente